recept.

fick frågan om jag inte kunde lägga upp receptet på kvällens efterrätt, och självklart göra jag det!:)

Detta är egentligen recept på svartvinbärs sorbé, men jag bytte bara ut bären mot hallon!:)

Sorbé.
ca 6 potioner.

2 1/2 dl svarta vinbär/hallon/annat bär
1 dl socker
2 1/2 Vatten

3 äggvitor
3msk socker

Gör så här:
1. koka upp bären och socker, låt det småputtra i ca 10 minuter. ställ åt sidan och låt svalna helt.
2. Blandai riktigt kallt vatten i de kokta bären och häll upp i en form.
3. ställ in detta i frysen i ca 2 timmar. blandningen ska under denna tiden blivit halvfrusen.
4. vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt att vispa ett par minuter till.
5. Blanda de uppvispade äggvitorna med bärmassan och frys det i ytteligare 3 timmar. Rör om då och då i frys tiden.


Seg kladdkaka.
50 g smör
2 2 st ägg
2 2 dl strösocker
1 1 dl farinsocker
0.5 0.5 dl matolja
2.5 2.5 dl vetemjöl
4 4 msk mörk kakao
2 2 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 nypa salt
50 50 g mörk kvalitetschoklad 70%


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.


Sorbé receptet kommer från boken desserter (tasteline,aftonbladet) och kladdkaksrecpetet från Leilas bok Pice of cake.



så!:) Lycka till med baket, nu ska jag ta itu med min klädångest för kvällen och prova alla plagg i min garderob!

kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0